Pugliola

Sommarens andra semestervecka tog vi flyget till Pisa och därifrån tåget ett par mil norrut mot Sarzana. Där möttes vi upp med bil av vår husvärd som så snällt skjutsade oss till vårt boende vi hyrt i den lilla byn Pugliola som ligger strax ovanför hamnstaden Lerici. Alltså, när vi körde in i den pittoreska lilla italienska byn så var det som ett lyckorus som bara spred sig i hela kroppen. Så fantastiskt att få uppleva att bo i den här miljön, i ett eget litet hus med en egen liten trädgård och med en alldeles fantastisk liten matplats under apelsinträdet. Bara känslan av att kliva upp på morgonen, gå ut i trädgården, vattna vindruvsrankor, kryddplantorna stora som buskar och andra sommarblommor, ja det var ju bara en ynnest att få göra. Så här vill jag ju bo!
Att bo i ett semesterhus med eget kök och grill i trädgården är väl ändå lite extra drömmigt. Vi handlade hem de allra finaste råvarorna i byn och lagade den mesta maten hemma. Och jag kan lova att vi njöt av våra måltider under apelsinträdet!
Från vår by är utsikten mot havet och staden Lerici helt magisk!
Promenaden ner till hamnstaden Lerici tog ca 20 minuter och det var bara att följa de röda stenlagda plattorna ner mot havet och staden.

Lämna en kommentar