Ut på tur! 

Att upptäcka Vis med scooter är alldeles underbart. Vägarna är fina och trafiken är mycket, mycket lugn. Fram till 1989 var Vis en militär ö med baser dit inga turister fick resa. Det är en av förklaringarna till att ön fortfarande är så lantlig och lite exploaterad.

Första stoppet gjorde vi i byn Plisko Polje där vi tog en kaffe vid vinbaren Aerodrom. Namnet kommer av militärflygfältet som ligger här intill och som användes av britterna under andra världskriget.

Vi fortsatte sedan turen mot stranden Stoncica som ligger på den nordöstra delen av ön. Här stannade vi för ett dopp och lite fika.

Färden fortsatte sedan mot lilla byn Milna där vi stannade till och promenerade ut till klipporna och njöt av utsikten. Vi studerade värsta lyxbåtarna som låg förankrade alldeles intill kustlinjen och vi förundrades över vilka monster till båtar det är. Just denna var svart och såg ut som en gigantisk  jätte insekt.

Efter Milna åkte vi nu vidare mot den fina klapperstenstranden Srebrena som är omgiven av tallskog och flata klippor. Här stannade vi till för lite bad och sol på klipporna.

När vi närmade oss byn Podšpilje stannade vi till vid Konoba Pojor en familjeägd liten konoba med grill på terassen i deras egna trädgård. Där åt vi grillat lamm och örtgrillade potatishalvor serverat med aijvar. Såå gott!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s